keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Lattioiden purkamista

Talolla jatkuu purkaminen, mutta ei enää pitkään. Kohta päästään rakentamaan. :) 
Eilen vuorossa oli yläkerran lattialevyjen repiminen irti, jotta nähtäisiin mitä siellä alla on. Alta löytyi hyväkuntoinen lautalattia.
Yläkerta on kaiketi tehty myöhemmin lämpimäksi tilaksi, koska talommehan on rakennettu 50-luvulla ja yläkerran seinistä ja lattian alta löytyvät lehdet ovat 60-luvulta. 


Tässä taas hieman kuvia rempasta ja samalla selostusta.


Lautalattiaa. Tästä saadaan hyvä ja tukeva alusta lattialle.

Lattialautojen alla oli ensin haltex-levyt, 
jonka jälkeen vastaan tuli purua ja sanomalehtiä.



Lattialautoja oli tukemassa poikittain laudat, joiden alla oli kunnon tukiparru. (kuva alla)


Tukiparru
Pieni osa lattoiden alta löytyneistä lehdistä


Vesiputkia ja muistaakseni tuo paksumpi liittyy jotenkin viemäriin

Lattioiden alta löytyi jotain muutakin, nimittäin meidän vanhempien huoneesta vesiputket! Yläkerrassakin on siis joskus ollut vesipiste. Tämä on todella hyvä uutinen, sillä juuri siihen kohtaan, mihin putket tulevat, pitäisi tulla pieni vessa suihkukaapilla.






 Lattiaa purkaessa vastaan tuli myös musta aukko, nimittäin alakerran seinä. Siitä saamme kätevästi tuotua sähkö- ja antennijohtoja yläkertaan.

 Remontti etenee siis hyvää tahtia ja tähän asti on eteen tullut vain positiivisia yllätyksiä. Ensi viikonloppuna omakoti-messuille ihmettelemään ja hakemaan ideoita taloon.

10 kommenttia:

  1. Sanoit että lautalattia on hyvä pohja lattialle. Millainen lattiapinnoite teille tulee tuohon?

    VastaaPoista
  2. Lautojen päälle tulee kipsilevyt, joihin kiinnitetään lattialämmitys. Itse lattiamateriaali on vielä vähän mietinnässä.

    VastaaPoista
  3. Hei! Älkää sitten jättäkö käyttövesiputkiksi noita vanhoja rautaputkia!

    VastaaPoista
  4. Juu ei, vaikka ihan käyttämättömiltä näyttävätkin. Noista putkistahan ei edes tiedä, missä kunnossa seinän sisällä ovat.

    VastaaPoista
  5. Mukava, että revitte auki ennen meitä, tietää sitten vähän mitä on luvassa jossain kohtaa. Nyt en muista, oliko teillä tulossa ullakkotilatkin nyt asuinkäyttöön? Meillä ainakin tarkoitus samalla kaataa seinät.

    VastaaPoista
  6. Ullakkotilat tulee tosiaan käyttöön ja eileb sinne on asennettu lopulliset tukipylväät kattoa tukemaan. Varmaan viikonloppuna ehdin niitä kuvailemaan ja sitten lisää päivitystä niistä. :)

    VastaaPoista
  7. Vesiputket ovat varmaan pattereiden,ei tuon ikäisessä talossa ole yleensä yläkerrassa vesipisteitä ollut

    VastaaPoista
  8. Tämän ikäisissä taloissa on ollut monesti yläkerrassa keittiö vuokralaista varten. Putket ovat juuri samassa kohtaa, missä yleensä keittiö on ollut.
    Patterin putkiksi ovat todella älyttömässä paikassa.

    VastaaPoista
  9. Patteriputkia nuo kaikki kuvissa näkyvät rautaputket on, käyttövesiputket on kuparia / sinkittyä rautaputkea. Nuo kaikki on mustaa rautaa ja pattereita varten, patteriinhan ne tuossa menevätkin. Myös viemäriputken lähellä olevat on patteriputkia.

    VastaaPoista
  10. Teksti koski tuota ylempää kuvaa, ei sitä missä ovat patterit. Ja vasta nyt huomasin, että minulla taitaa olla siinä väärä kuvakin. Pitää yrittää jossain vaiheessa katsoa noita kuvia, jos mahdollisesti löytyisi oikea.

    VastaaPoista