keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Muovimattoja ja uusi uppopumppu

Lasten päiväunien jälkeen pakkasin termarin, pullaa, lapset ja isovanhempani autoon ja suuntasimme taas talolle. Päivän ohjelmassa oli muovimattojen repiminen irti ja pihan haravointi. Enimmäkseen vaarini kanssa ahkeroimme, kun taas mummini katsoi lasten perään. Esikoinen kyllä halusi kovasti kaikessa, varsinkin haravoinnissa auttaa.


Ensin haravoitiin ja iltapäiväkahvien jälkeen siirryimme vaarini kanssa yläkertaan muovimattoja repimään. Ensin listat irti sorkkarautaa apuna käyttäen, jonka jälkeen matot lähtivätkin kuin leikiten. Tässä kuva lastenhuoneesta, mattojen poisottamisen jälkeen.


 
Lastenhuoneen lattia


Meidän vanhempien makuuhuoneen muovimaton alta löytyikin toinen muovimatto, joka oli ihanan vihreä. Harmi ettei siitä oikein lattiaksi ole eikä se edes tulevaan sisustukseen sopisikaan. Tässä vielä kuvaa molemmista muovimatoista:


Vasemmalla "uudempi" muovimatto ja oikealla sen alla ollut vanha vihreä.


 Yläkerran muovimattojen jälkeen olikin vuorossa kellarin muovimatto. Se ei niin helposti lähtenytkään. Todennäköisesti kellarin lattia on ollut märkä, kun matto on sinne vedetty, joten poisottaessa lähti myös maton alla oleva tasoite osittain irti. Lattia ei onneksi ollut niin paha, kuin pelkäsin. Onhan se kostea, mutta ei sentään lainehdi. ;)
Kuvia kellarista eli tulevasta takkahuoneesta:


Hieman kosteutta takkahuoneen nurkassa


Lattian muovimatot käärittynä rullalle. Nyt takkahuone onkin kokonaan purettu



Mieheni ja isäni tullessa paikalle, he alkoivat tutkia uppopumppua, joka pumppaa salaojista tulevat vedet pois. Selvisi, että se on rikki. Mieheni kävi ostamassa uuden ja sillä aikaa isäni tyhjensi yläkerran ullakoita ja purki sieltä meidän vanhempien ja lastenhuoneen ullakoiden välisen seinän. Itse olin jo tässä vaiheessa lähtenyt lasten kanssa vanhaan kotiin syömään päivällistä ja laittamaan heitä nukkumaan, joten kuvaa uudesta pumpusta eikä puretusta seinästä ole nyt tällä kertaa päivityksessä mukana. Nyt kuitenkin kellarinkin pitäisi kuivua nopeammin, kun uppopumppu taas toimii. :)


Seuraavan kerran talolle päästäänkin vasta viikonloppuna, kun mieheni lähtee lyhyelle työreissulle. Voi kyllä olla, etten malta olla pois talolta vaan menen sinne huomennakin lasten kanssa haravoimaan. On se vaan niin ihanaa, kun on oma talo, jota laittaa.

4 kommenttia:

  1. Jotenki mun maalaisjärki sanois ettei kellarin lattiaan kannata laittaa muovimattoa, kosteus ei pääse pois (ellei oo lattialämmitystä joka poistaa kosteuden?) ja sehän ei oo hyvä juttu ollenkaan... No mut hyvä että on matot nyt pois! Ja voi video miten makee vihree siellä alla :D

    VastaaPoista
  2. Ei tosiaan kovin hyvä juttu ole ellei kellari ole täysin kuiva. Muovimaton alta kun ei vesi pääse haihtumaan mihinkään.
    Tuo vihreä matto on juuri sellainen, että jonkun muun talossa sitä ihailisin, mutta omaan kotiin en ehkä sitä haluaisi. :D

    VastaaPoista
  3. Uppopumppu poistaa liian veden kaivosta ei salaojista

    VastaaPoista
  4. Hieman huonosti näköjään kirjoitettu. Tosiaan tuossa tarkoitin, että pumppaa vettä salaojaKAIVOSTA. :)

    VastaaPoista