lauantai 1. lokakuuta 2011

Pohjapiirrustus ja kuvia

Sain hieman muokkailtua tuota pohjapiirrustusta, nyt siinä näkyy suurinpiirtein miten huoneet tulee olemaan. Muutoksia saattaa tulla, niistä ilmoittelen sitten. :)


Kellari, alakerta ja yläkerta

















Alla kuvia itse talosta, alakertahan tuossa on hyvässä kunnossa, niinkuin aiemmin mainitsin. Siellä riittää toivottavasti vain pieni pintaremppa ja takan uusiminen.


Olohuonetta
Olohuoneessa tällähetkellä laminaatti. Pieni toive on, että sen saisi tämän remontin aikana uusittua lautalattiaksi, mutta se ei ole prioriteettilistalla ensimmäisenä. Tuo laminaatti on kuitenkin suht hyvässä kunnossa.

Olohuoneen takka
  Vanha takka, joka uusitaan varaavaksi. Mallia emme ole vielä päättäneet, pitäisi sitäkin alkaa tässä jossain vaiheessa miettiä.

Kuistia
Kuisti jatkuu vielä toiseen suuntaan. Kuistilla uusitaan kaikki pinnat jo ihan senkin takia, että siellä haisee todella voimakkaasti tupakka. Kuistin värimaailmassa tulee olemaan ainakin valkoista ja sitten ehkä vuodenaikojen mukaan vaihtuvat verhot, penkkien istuintyynyt, jne. Kuistille tulee ruokapöytä, joten siellä voi kauniina päivänä ruokailla.


Keittiö
Keittiöstä maalataan vain seinät ja ehkä uusitaan tasojen tausta seinä. Se kuitenkin on niin hyvässä kunnossa ettei sekään ole mikään akuutti.

Keittiö

Käytävä takkahuoneeseen
Takkahuoneeseen tulee aluksi vain mieheni junarata, mutta sinne olisi joskus tulevaisuudessa tarkoitus muurata leivinuuni ja tehdä siitä toinen olohuone.

Kodinhoitohuone
Kodinhoitohuonetta hieman suurennetaan ja nurkkaan tulee pyykkikuilu, jotta pyykkiä ei tarvitse kantaa yläkerrasta alas.

Pannuhuone/verstas

Tässä hieman kuvia, lisäilen niitä myöhemmin lisää, kunhan ehdin talolla kuvaamaan. Myöhemmin tulossa myös juttua tänään aloitetusta remontista. Ensimmäiset ei niin mukavat yllätykset tulivat jo vastaan, tosin niihin olimmekin jo varautuneet. Nyt miehen kanssa katsomaan uutisvuotoa.

2 kommenttia:

  1. Tuosta takasta, oliko se keskikerroksessa? Ottakaa huomioon jo haaveiluvaiheessa, että varaava takka painaa aika tavalla ja lattia ei sitä tule kestämään. Se on tuettava kellarista. Samasta syystä haaveet yläkerran varaavasta takasta on unohdettu.

    Pyykkikuilu olisi todella kätevä, yläkerrasta kellariin raahaaminen ja vielä puhtaana takaisin on hullua. Miten ihmeessä meinaatte tuon käytännössä tehdä? Väkisinkin tulee keskikerroksen läpi menemään putki, sitähän ei saa millään huomaamattomasti.

    -Petteri / http://www.rintsikka.fi

    VastaaPoista
  2. Takka tosiaan on keskikerroksessa. Pitääkin mieheltä kysellä, miten hän on sen miettinyt. Kun tarkemmin muistelen, niin mielestäni takan alla saunassa on betoniseinä, en nyt siis hormia tarkoita. Tuo nykyinen takkahan on rakennettu 70-luvulla, joten todennäköisesti siinä on ollut jonkilainen takka jo ennen sitä.

    Pyykkikuilu saadaa kulkemaan kätevästi eteisen oven takaa, portaiden vierestä. Ei siitä lakanoita mahdu alas viskomaan, mutta vaatteet kylläkin. Eihän se nyt huomaamaton ole, mutta mielestäni tässä tapauksessa käytännöllisyys voittaa ulkonäön. Tuossa pohjapiirustuksessa eteisen ovi kääntyy väärään suuntaan.

    VastaaPoista