maanantai 10. lokakuuta 2011

Viikonlopun saldo

Mies ja isä ahkeroivat talolla koko viikonlopun. Itse kävin molempina päivinä viemässä ruokaa ja auttelemssa pari tuntia. Enemmänkin tekisi mieli olla, mutta minun tehtäväni on olla lasten kanssa kotona. Kohta onneksi kuopuskin on jo niin iso, että voi olla hieman pidempiä aikoja hoidossa.


Yläkerrassa on nyt kaikki sisäseinät kaadettu. Hurja määrä purua löytyi väliseinistä ja ullakoilta. Kohta pitäisi alkaa niitä siivoamaan sieltä pois. Onneksi melkein kaikki puru menee käyttöön joko eristykseen tai sitten marjapensaiden alle.
Eilen meni päivä ylhäältä puretun puutavaran pilkkomisessa ja kuskaamisessa puuvarastoon talven varalle. Nopeastihan tuollainen kuiva lauta palaa, mutta tulee se silti halvemmaksi kuin kuskata kaatopaikalle. Alla hieman kuvia viikonlopun saldosta:


Ullakkoa. Kuva hieman huonolaatuinen, koska ilma oli niin pölyinen




Kuva meidän vanhempien makuuhuoneesta, oikealla lastenhuone.


Meidän vanhempien huone nyt. Kuva otettu yläkerran aulasta.


Kuva otettu aulasta, oikealla tuleva lastenhuone, vasemmalla vanhempien huone.


Lastenhuonetta


Myös kuistin vanerit purettiin viikonlopun aikana. Nyt siellä ei enää haise niin pahasti tupakka. En oikein vielä tiedä, mitä tuon kuistin kanssa tekisi. Ainoa selkeä asia on se, että sinne pitää mahtua pirttipöytä ja että siellä voi ruokailla. Kuistin seiniin lisätään villaa ja lattiaan tulee laattalattia sekä lattialämmitys, jota tosin ei kytketä päälle ennenkuin ikkunat ovat vaihdettu. Ikkunat vaihdetaan joskus myöhemmin, ei tämän remontin aikana.


Kuisti näyttää nyt tältä


Talosta löytyy aina välillä kaikkea mielenkiintoista. Viikonloppuna puruista löytyi vanha tupakka-aski, suoraan 50-luvulta! :) On tainnut hinta hieman 60-vuodessa nousta.




Asumme sellaisella alueella, että kiinteistöön kuuluu myös osuudet kolmesta eri vesialueesta. Tänään sitten postissa tuli kirje, että kunta lunastaa nämä alueet meiltä pois. Eipä siis kauaa ehditty nauttia "omista" järvistä. Jonkunlaisen korvauksen kyllä saamme, mutta se taitaa olla korkeintaan kymmenen euron luokkaa.


Oikeastihan noista osuuksista ei meille edes muuta hyötyä olisi ollut. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti