perjantai 7. lokakuuta 2011

Seinät kaatuu

Mies ei ehtinyt edes kunnolla kotiutua työreissulta, kun taas lähdimme lasten kanssa talolle. Minulla oli kova yritys haravoida, mutta ei siinä tuulessa saanut oikein mitään aikaseksi. Taaperokaan ei pihalla viihtynyt, joten siirryimme sisälle. Minä sitten leikin lasten kanssa, kun mieheni ja isäni purkivat yläkerran ullakoiden seiniä ja kantoivat sieltä löytyviä tavaroita kellariin.
Tässä kuvia päivän urakasta:






Kondensiovettä valunut tähän kattopahviin. Villat/styroxit oli kiinni katossa ilman tuuletusrakoa, kunnes kuntotarkastuksen jälkeen myyjä otti ne pois. Katosta emme kuitenkaan vielä tiedä, vuotaako se vai ei.




Meidän vanhempien huoneen ja tyttöjen huoneen ullakot on nyt yhdistetty ja tältä siellä näyttää. Joskus tämänkin osan pitäisi olla huonetta. :D




Kattoa. Nuo vaaleat raidat ovat tulleet siitä, kun lautoja on käytetty ensin sokkelin valamisessa. Ennen vanhaan taidettiin kierrättää kaikki.




Haaveilin muovimaton alta löytyvästä lautalattiasta ja löytyihän sieltä. Valitettavasti lauta on vaan niin ohutta ja huonoa, ettei siitä ole lattiaksi. :/ Tämä kuva lastenhuoneesta, meidän vanhempien makuuhuoneessa sama juttu.




Päivän löytö oli vanhat sanomalehdet. Tämä lehti on vuodelta -64. :) Mies ja isä saivat ohjeen, ettei lehtiä saa heittää pois. Haluaisin tehdä niistä tauluja.


Isäni jäi talolle vielä purkamaan, kun me lähdimme laittamaan lapsia nukkumaan. Elätän toivoa, että saisin huomenna lapset hoitoon ja pääsisin itsekin taas kunnolla hommiin.


Ihanaa viikonloppua kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Seikkailin netissä löisin nämä sivut onko pakko pistää kaikki uuteen uskoon

    VastaaPoista
  2. Jos uuteen uskoon laittaminen tarkoittaa yhden wc:n rakentamista ja ullakoiden avaamista, mikä on hyvin yleistä rintamamiestaloissa, niin sitten kyllä. Jos yläkerta olisi ollut siinä kunnossa, että sen pitäminen entisellään olisi järkevää, niin emme olisi remonttia aloittaneet. Seinät olivat vaan niin huonossa kunnossa, että pakko rakentaa kaikki uusiksi. Esim. yläkerran lämpöeristys oli aivan onneton.

    Alakertaan ja kellariinhan emme tee kuin pientä pintaremonttia, jos takan vaihtoa ei lasketa. Kuisti menee uusiksi, mutta vain sen takia, kun alapohja on laho ja siellä haisi niin pahasti tupakka.

    Rintamamiestalon remontoinnissa/remontoimatta jättämisessä tuntuu olevan montaa koulukuntaa, jotka sitten nettipalstoilla nokkivat toisiaan. Yhtä kiihkomielistä porukkaa löytyy vain mammapalstoilta. Hassua, kun kyseessä on kuitenkin _vain_ talo, josta jokaisen pitäisi saada rauhassa tehdä mieleisensä koti. Jos se nyt mätänee pilalle, niin sehän on vain sen talonomistajan huoli.

    Meillä periaatteena rempata vanhaa mahdollisimman paljon kunnioittaen, muistaen talon hengittävyys.

    VastaaPoista