sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Remontin aloitus

Mieheni lähti eilen aamulla purkamaan tulevan takkahuoneen seinää. Seinähän oli riskirakenne: maan alla olevan kellarin betoniseinään oli laitettu kiinni villat, jonka päälle paneelit. Kellariin on tullut/tulee vieläkin joskus vettä, joten eipä ollut yllätys, kun paneelien alta löytyi märkää villaa.


Iltapäivällä lähdin vielä miehen avuksi seiniä purkamaan ja alla olevista kuvista näkyy, mitä paneelien alta löytyi.


Takkahuoneen seinää


Yllä olevasta kuvasta näkyy tummunutta villaa.




Märkien villojen alta löytyi ikävä "yllätys", mikä ei nyt onneksi maailmaa kaada.
 


Valkoiset mahdollisia homeläiskiä


Tällaista tällä kertaa. Kyllä tuosta kellaristakin vielä hyvä tulee, kunhan se pestään kunnon myrkyillä. :)

5 kommenttia:

  1. Ei tuo kyllä homeelta oikein näytä. Todella typerästi tehty tuo seinä. Toimiiko teidän salaojat ja ulkopuolinen eristys ihan kunnolla jos seinä märkä? Mehän emme aloita remontoimaan kellaria ennen näiden uusimista..

    -Petteri / www.rintsikka.fi

    VastaaPoista
  2. Nuo villat ja paneelit on isketty kiinni märkään seinään silloin, kun talossa ei vielä ollut salaojia. Seinä on tehty vuonna 1990, kun taas salaojat on tehty 1999. Onneksi myyjä oli kuvannut salaojien tekovaiheet, näyttäisi että ne on ok. Nyt sitten näkee, toimiiko ne kunnolla, kun seurataan miten kellari lähtee kuivumaan. Meillähän ei mikään hätä talon kanssa ole, muuttopäivästä kyselijöille vastaan, että "joskus ensi vuonna". :)

    VastaaPoista
  3. Heippa Jenni! Rohkea veto osataa vanha talo ja vaatii oikeaa asennetta. Valitettavasti kokemusta sen verran näistä asioista, että tuo seinähän on silminnähden märkä, eli salaojitus ei toimi. onko porareijät tehty kaikille sivuille, vai onko vain yksi sivu märkä?
    Meneekö talon alla putkia siinä kohtaa?
    Ja löytyykö kunnolliset patolevyt?

    Aurinkoista talvea ja voimia remottiin :)

    VastaaPoista
  4. Seinän märkyys on tiedossa ja se ei ole enää noin pahasti märkä. :D Olisitpa nähnyt lattiat vielä syksyllä, niistä valitettavasti ei taida olla kunnon kuvaa.

    Nuo villat ovat olleet seinässä ainakin 20-vuotta, kun taas salaojat on tehty "vasta" 12-vuotta sitten. Seinä ei ole päässyt kuivumaan, kun villat ovat olleet siinä kiinni ilman tuuletusrakoa.
    Kuvien perusteella salaojat on tehty oikein ja uppopumppukin vaihdettiin syksyllä. Kellariin ei ole tullut vettä, vaikka nyt syksyllä on satanut rankastikin, joten sen perusteella niiden pitäisi toimia.

    Kellarissa hurisee kuivuri, seinästä en valitettavasti kunnon kuvaa taida nyt saada, kun huone on täynnä puuta.

    Mukavaa talvea sinulle!

    VastaaPoista