torstai 24. marraskuuta 2011

Onpas taas aika venähtänyt edellisestä kirjoitusesta. Lapset pitäneet kiireisinä sairastellessaan. Tuntuu taas perinteistä syysflunssaa olevan liikkeellä.


Talolla on saatu yläkerta kokoanaan eristettyä. Vielä pitäisi saada poistettua se vanha viemärin tuuletusputki, joka vuotaa. Väliseiniäkin aletaan pikkuhiljaa rakentelemaan. Päädyttiin vielä tekemään vaatehuone yläkertaan, jotta saadaan lisää säilytystilaa. Vaatehuone tulee lasten leikkihuoneen viereen. Päädyttiin nyt siis siihen, että yläkertaan tehdään nyt vain kaksi makuuhuonetta, toinen meille vanhemmille ja toinen lapsille. Lasten makuuhuoneen viereen jää avointa tilaa leikkihuoneeksi. Siitä saa sitten joskus, kun tytöt eivät enää suostu huonetta jakamaan, tehtyä kolmannen huoneen ylös.

 Vuotava viemärin tuuletusputki pätkäistynä.

Takka on nyt purettu uuden tieltä. Oli aika helppo homma ja suurin osa tiilistä saatiin niin hyvässä kunnossa irti, että niistä saa tehtyä ensi kesänä grillin pihalle. Takkamestari on käynyt purkamisen jälkeen korjailemassa hieman hormia ja siirtämässä hormin aukkoa alemmaksi. Ihmetteli ettei talo ole palanut maantasalle, niin huonossa kunnossa jotkut saumat ovat olleet. Onneksi siis takka meni vaihtoon. :)

Alkuperäinen takka. Takan päällä olevat esineet ovat edelliseltä asukkaalta jääneitä tavaroita.



Takka melkein kokonaan purettuna

Uusi takka tulee huomenna ja sunnuntaina takkamestari asentaa sen. Pitää toivoa, ettei tule kovin kylmää ilmaa perjantain ja lauantain väliseksi yöksi, jotta osat ei pääse kylmenemään liikaa. Takan osien kun pitäisi saada olla huoneenlämmössä jonkin aikaa ennen asennusta, talvella jopa 2vrk. Me saamme nostettua osat sisälle vasta lauantaina.


Tässä vielä kuvia rempan edistymisestä:

Lastenhuoneen seinä. Tuo ikkunahan jaetaan kahtia ja väliin tulee seinä.

Tämä ikkuna oli pienempi kuin muut sivuilla olevat pikkuikkunat, joten se suurennettiin samankokoiseksi.

Meidän makuuhuoneen seinää eristettynä

Tämän ikkunan alla oli hieman kosteutta, onneksi ei kuitenkaan mitään vakavaa.   






Yläkerran tuleva wc


Portaista näkee, kuinka pölyistä hommaa yläkerran purkaminen on ollut. Ylhäällä oviaukossa on vielä muovi estämässä pölyn tulemista alakertaan, mutta eihän se kaikkea suojaa, niinkuin tästä näkee.


Mukavaa loppuviikkoa kaikille lukijoille! :)

1 kommentti:

  1. Meilla on ihan samanlaiset rappusen kotonamme... Kuvat remontista tuovat muistot mieleen siitä kun aloutimme remonttimme. Purujen poisottaminen on ihan kamalaa hommaa. Toivottavasti teidän urakka on jo ohi :)

    unelmia-unelmia.blogspot.fi

    VastaaPoista