keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Takka

Selailin postauksia ja huomasin, että uusi takka on jäänyt vähemmälle huomiolle.


Mieheni reippaana kantoikin takan heti sisälle, kun se tuli ja näin ollen takka oli asennuspäivänä tarpeeksi kuiva. "Pieni" kuntosuoristus mieheltä, kun hän yksin kantoi miltei tuhannen kilon edestä takkatarvikkeita.

Takka osina


Ensin takan osat kasattiin ja se sai kuivua pari viikkoa. Sitten takkamestari tuli laatoittamaan sen. Nyt takka on saumasta vaille valmis ja olemme ajaneet sitä sisään. Joka päivä pitää polttaa vähän enemmän puita, alkaen 3kg ja päättyen 8kg. Jos oikein muistan, niin tänään on viimeinen sisäänajopäivä, sen jälkeen takka on valmis normaaliin käyttöön. Takan olisi varmasti saanut valmiiksi nopeamminkin, mutta meillä ei ollut mikään kiire ja takkamestari oli sairaana.

Saumausta vaille valmis

Yläkerrassa on saatu tehtyä rakenteet lasten makuuhuoneen seinille ja vaatehuoneelle. Nyt odotellaan sähkötarvikkeita ja ikkunoita, joiden molempien pitäisi toivottavasti vielä tällä viikolla tulla. 

Vaatehuone

Lasten makuuhuone

Olimme liian optimisia kuvitellessamme, että pääsisimme tammikuussa muuttamaan. Näillä näkymin muuttopäivä on joskus helmikuussa.

Jos en ehdi myöhemmin kirjoittelemaan, niin hyvää Joulua kaikille lukijoille ja menestyksekästä Uutta Vuotta!!


perjantai 9. joulukuuta 2011

Lattioiden suoristaminen

Edellisessä postauksessa puhuin yläkerran lattioiden suoristamisesta. Nyt sekin homma on lastenhuoneiden osalta saatu valmiiksi ja aika paljon niitä joutuikin suoristamaan. Kiilojen paksuus vaihteli 4-38mm välillä.


Homma eteni niin, että ensin irroitettiin lattialauta tukihirrestä ja lyötiin naulat ylös. Sen jälkeen vatupassia ja laseria apuna käyttäen laitettiin sopivan kokoinen kiila väliin ja lauta lyötiin takaisin kiinni.
Kuvat kertokoot tarkemmin. :) Olen niin huono näissä virallisissa talonrakenne-sanoissa. 


Kiilat asetettu paikoilleen, alla menee talon tukihirsi.

Kiiloja


Apuvälineet suoristamisessa
Tukitolpan kohta tehtiin niin, että teimme kakkosneloseen lovet tukihirsien kohdalle ja se kiinnitettiin lattialautaan kiinni. Alla kuvat.


Kuvan tukitolppa on liimapuuta (suojapahvin alla piilossa) ja on pysyvä ratkaisu.



Isäni kiipesi viikolla myös katolle ja poisti turhan tuuletusputken, joka vuosi liitoskohdasta. Sen paikkaamisesta lisää tietoa, kunhan saan mieheltä kysyttyä, miten se on oikein tehty. 


Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille! :)

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Ulkoasussa muutoksia

Jo jonkinaikaa minun on pitänyt muuttaa blogin ulkoasua. Alkuperäinen oli enemmänkin vain väliaikainen ratkaisu. Ideana olisi käyttää samaa värimaailmaa, mitä talon ulkovuorauksesta löytyy. Taustavärin vaihto on vasta alkua, lisää muutoksia on vielä tulossa! :)

Uusi pohja

Remontti etenee tasaiseen tahtiin. Yläkerran eristys on aikalailla valmis, juuri tehdään koolauksia kattopaneeleille. Seuraavaksi edessä on lattioiden suoristaminen.
Remontin edetessä on myös yläkerran pohja hieman muuttunut. Uusia lisäyksiä on lastenhuoneen jako nukkumahuoneeksi ja leikkihuoneeksi. Leikkihuoneesta saa tehtyä sitten joskus yhden huoneen lisää lisäämällä seinän. Yläkertaan tulee vähän tylsä käytävä muurin (puuttuu kuvasta) takia, mutta eipä sille nyt mitään voi.
Yläkertaan tulee myös vaatehuone. 


Tässä tämänhetkinen suunnitelma:

Mittasuhteet eivät ole kuvassa oikein.


Niissä kohdissa, joissa seinää on poistettu tai siirretty, on rakenteita tuettu tukipuilla. Ihan miten sattuu tukia ei ole tehty, vaan on noudatettu lähisukulaisen tekemiä laskelmia.


Ensi viikolla tulee uudet ikkunat. Sen jälkeen pääseekin pikkuhiljaa laittamaan alakertaakin kuntoon. Vaikka remontti onkin vielä aika vaiheessa, jaksan uskoa että tammikuussa pääsemme muuttamaan. Silloin se ei kuitenkaan ole vielä ohi, vaan edessä on kuistin ja pesuhuoneen remontointi + paljon muuta...


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!