perjantai 9. joulukuuta 2011

Lattioiden suoristaminen

Edellisessä postauksessa puhuin yläkerran lattioiden suoristamisesta. Nyt sekin homma on lastenhuoneiden osalta saatu valmiiksi ja aika paljon niitä joutuikin suoristamaan. Kiilojen paksuus vaihteli 4-38mm välillä.


Homma eteni niin, että ensin irroitettiin lattialauta tukihirrestä ja lyötiin naulat ylös. Sen jälkeen vatupassia ja laseria apuna käyttäen laitettiin sopivan kokoinen kiila väliin ja lauta lyötiin takaisin kiinni.
Kuvat kertokoot tarkemmin. :) Olen niin huono näissä virallisissa talonrakenne-sanoissa. 


Kiilat asetettu paikoilleen, alla menee talon tukihirsi.

Kiiloja


Apuvälineet suoristamisessa
Tukitolpan kohta tehtiin niin, että teimme kakkosneloseen lovet tukihirsien kohdalle ja se kiinnitettiin lattialautaan kiinni. Alla kuvat.


Kuvan tukitolppa on liimapuuta (suojapahvin alla piilossa) ja on pysyvä ratkaisu.



Isäni kiipesi viikolla myös katolle ja poisti turhan tuuletusputken, joka vuosi liitoskohdasta. Sen paikkaamisesta lisää tietoa, kunhan saan mieheltä kysyttyä, miten se on oikein tehty. 


Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille! :)

3 kommenttia:

  1. Sama on täälläkin edessä joskus kun yläkerta lyödään uusiksi. Sillä erolla vaan, että meidän pitäisi asua myös sen remontin ajan talossa, joten kovin pitkäksi sitä hommaa ei viitsi venyttää. Taitaa nuo lattiat olla tämän ikäisissä taloissa lähes poikkeuksetta vinoja..
    Koska pääsette muuttamaan?

    VastaaPoista
  2. Tammikuussa olisi tarkoitus. Kuisti ja pesuhuone rempataan vasta muuton jälkeen. Kannattaa varata siihen yläkerran remppaan hyvin aikaa, varsinkin jos käy päivisi töissä. Meillä remppa kestänyt nyt sen n. 2kk, josta suurin osa on mennyt yläkertaan eikä valmista vielä ole. Tietenkään emme ole pitäneet kiirettä, kun meillä ei ole mikään pakko muuttaa remontin keskelle, joten ehkä hieman nopeamminkin voisi olla valmista.

    Tässä meidän talossa lattiat edes suht suorat, pahempiakin tullut taloa etsiessä vastaan. :) Tsemppiä teille yläkerran remonttiin, koska meinasitte aloittaa?

    VastaaPoista
  3. Hyvä kysymys, ei hajuakaan. Kiire ei ole. Nykyinen on ehjä ja toimiva vaikkei olekaan kovin kivan näköinen. Ensin hoidetaan tonttiviemäröinti uusiksi ja salaojat samalla, piha siis menee uusiksi melkein puolelta tontilta, uusi terassikin pitää rakentaa. Eli vähintään 2-3v päästä aloitetaan tuo, ehkä 5v päästä, kun pesutilat ja sauna pitäisi myös tehdä uusiksi, ne voi mennä yläkerran ohi ja meneekin varmasti ;)

    VastaaPoista